Milaan (dag 1)
Twee dagen Milaan blijkt een goed idee te zijn. Op de eerste dag komen we na een klein uur per trein op het CS aan. Het is heel druk op het station en we moeten goed opletten voor zakkenrollers: een buikportemonnee blijkt erg handig.
We besteden tijd om de Duomo (van buiten) te bekijken, de Galleria Vittorio te bewonderen en ook bezoeken we de Arco della Pace. Er zijn talloze winkeltjes die de kids geweldig vinden - dus wij gaan even in die flow mee - wetende dat onze tijd nog komt.
Rond lunchtijd lopen we tegen een prachtig klassiek Italiaans bakkerijtje aan, waar we allemaal wat lekkers uitkiezen. We vervolgen onze tocht door Milaan via leuke straatjes, de fanshop van Inter Milan (weer een ✅️ voor Lennart) en een aantal bruisende winkelstraten rondom 'de Duomo'.
Aan het einde van de middag komen we aan in ons appartement, dat superschoon en ruim is. De kids zijn dan doodop van het slenteren in de warmte. In ons appartement frissen we ons op, drinken we een heerlijke kop koffie en/of water met ijsklontjes en komen we even tot rust. We doen wat inkopen bij de plaatselijke supermarkt en vinden een gezellig restaurant: Italiaans-Libanees voor de avond.
Rudolf kiest 's avonds voor de Libanese kant, terwijl de rest pizza bestelt en voor de Italiaanse keuken gaat. Alhoewel: Lennart speelt voor cultuurbarbaar door een pizza met friet er op te bestellen 'pizze Americano'. (We zegt dat Italianen pizza Hawaï bashen?) Geen idee waar Lennart deze genen vandaan heeft! Aukje en ik kijken elkaar enigszins verbaast aan, maar genieten doen we allemaal.
We gaan zo lekker slapen, morgen weer een nieuwe dag in Milaan.
Marjon:23 juli 2025Weer een top dag, lekker slapen zo en morgen opnieuw genieten van Milaan❤️
Mar:23 juli 2025Wat een leuke straatjes en prachtige gebouwen. Heerlijk slapen in een schone kamer 👌🏼 Alvast veel plezier voor morgen 👣
Gezina:23 juli 2025Inderdaad, leuke en mooie stad, maar heel vermoeiend. Slaap lekker!