Met de schrik vrij
9 augustus 2024 - Ceské Budejovice, Tsjechië
De dag startte met het opbreken bij camping Linz. We vertrekken rond 8:45u ivm een lange reis naar camping Regenboog in Tsjechië. We zien daar allemaal naar uit.
Maar dan.. na 120km is er wat geratel en dan een enorme klap. Door het goede chauffeuren van Rudolf belanden we 'veilig en wel' náást de vangrail, keurig op de vluchtstrook: de rechter achterband inclusief velg is er helemaal vanaf!! Niet te geloven. Dit was wel het laatste wat we hadden gedacht van deze camper. Aan de banden ligt het niet. Ook alle onderhoud klopt.
Gelukkig komt er snel hulp van 2 Tsjechen, die blussen de as die door de weggelopen remvloeistof en de hitte in brand staat. De Tsjechen bellen meteen de politie. Aukje belt met de alarmcentrale maar krijgt pas na 1,25u gehoor...
De politie belt een bergingsbedrijf en die krijgt het wiel er met veel moeite weer op een professorische manier 'op de as' om het 'rijdend' op hun bergingstruck te krijgen. Nb. De band bleek met velg en al, 500m terug te liggen.
We zijn 2u verder als de camper op de berger staat en van een garagemedewerker horen we: "kan niet gerepareerd, geen plek en pas tijd in september". Gelukkig kunnen we de camper bij het bergingsbedrijf parkeren. De benodigdheden voor 1 of meer nachten hebben we verzameld. En via de (eindelijk Engelssprekende) partner van 1 van de bergers, boeken we een overnachting in het centrum van het prachtige stadje České Budějovice. Wat een 'geluk bij een ongeluk' dat we zo dicht bij deze stad gestrand zijn. We genieten van een mooi appartement in het centrum en ondertussen is de alarmcentrale in NL bezig hoe wij vieren de komende week naar huis kunnen en de camper gerepatrieerd kan worden daarna gerepareerd...
Goddank dat we 'alleen' materiële schade hebben en wij niet gewond of erger, zijn.
En nu op naar het centrum en verder met de vakantie!

Wat fijn dat jullie zelf niks hebben 🙏🏽
Hopelijk hebben jullie nu weer iets rust om nog wat vakantie te vieren 😘😘😘😘
Dit soort avonturen wil je écht niet…
Gelukkig zijn jullie er zelf goed vanaf gekomen, dat is het allerbelangrijkste, maar ‘t is uiteraard wel een domper op een tot nu toe heerlijke vakantie.
Gezien de ‘terras-foto’ pakken jullie de vakantie-draad weer goed op!
Take care en probeer nog te genieten van de laatste week! 😘😘
Hopelijk wordt alles goed opgelost en kunnen jullie nog genieten van de resterende vakantiedagen 😘