Paraglidevlucht
25 april 2025 - Oludeniz, Turkije
Vrijdagmorgen mocht ik (Rudolf) alvast een mooi verjaardagskado van Aukje krijgen: een paraglidevlucht boven de Blue Lagoon van Ödüleniz. Aukje vergezelde mij naar het kantoortje op het strand van de paraglide-organisatie. Na een half uurtje wachten kon ik vertrekken. We gingen met 8 man in een busje naar boven, via talloze haarspeldbochten, zonder vangrails of andere 'onnodige' opsmuk'. Eenmaal boven, op 1700m hoogte op de 'papaberg' aangekomen, was er een platvorm, met alleen een departure deel. Een vlak dat zo'n 45 graden naar beneden wees, was de 'runway'. "Keep walking, until I say, you can sit", zei mijn piloot Mustapha. Ik deed dat braaf en in mum van tijd vlogen we. En echt, het is een niet te beschrijven, fantastische ervaring. De vlucht duurde een dik half uur. Het uitzicht vanuit de lucht was adembenemend mooi. Onderweg zong Mustapha een verjaardagslied voor me en we maakten een filmpje voor Aukje. Ook maakte Mustapha mooie foto's voor me. Vlak voor de landing zag ik Aukje op het strand staan. Van begin tot het einde was ze bij me. En zo geldt dat ook voor mijn jubileumjaar, die morgen eindigt. Dankbaar🙏

Alvast gefeliciteerd!
Een ervaring om nooit meer te vergeten!